top of page

Sun, 26 Mar

|

Rovaniemi

Taiteen takana - Vuoden ja Aikojen Vaihtuessa

Tuija Hautala-Hirvioja haastattelee näyttelyn taiteilijoita

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Taiteen takana - Vuoden ja Aikojen Vaihtuessa
Taiteen takana - Vuoden ja Aikojen Vaihtuessa

Paikka & aika

26 Mar 2023, 14:00 – 16:00

Rovaniemi, Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi, Suomi

Tietoja tapahtumasta

Mikä on Taiteen takana?

Taideteos ei ole pelkkää tyhjyyttä, vaan se kumpuaa aina kokemuksesta ja sisältää tarinoita. Vuoden ja aikojen vaihtuessa -näyttelyn taiteilijat Liisa Halonen-Laiti, Kati Kanto, Tytti Muurinen, Tuomo Tiensuu ja Sisko Ylimartimo paljastavat kuviensa taustat kun Tuija Hautala-Hirvioja haastattelee heitä. Tuletko sinä paikalle kokemaan ahaa-elämyksiä ja kysymään omat kysymyksesi taiteilijoilta? Tilaisuuden kesto n 1,5 tuntia ja se on maksuton. 

Vuoden ja aikojen vaihtuessa -näyttely kertoo halusta varjella kaikkea olevaista, joka meitä ympäröi. Sen päähenkilöinä ovat eläimet ja kasvit, kivet ja kalliot, hiljaiset metsät, meret, järvet, korvet ja suot, tunturit, vuorokauden kulku ja tähtien kierrot – ja vuodenaikojen vaihtelu. Näyttely herättää meitä ymmärtämään luonnon, mutta samalla myös ihmiskunnan ja koko elämän kallisarvoisuutta, sen haurautta, mutta samalla myös oikeanlaista vahvuutta, jota tarvitsemme tänä päivänä enemmän kuin koskaan.

Tuija Hautala-Hirvioja on toiminut Lapin yliopistossa taidehistorian professorina vuodesta 2004 alkaen. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt Pohjois-Barentsin alueen taiteeseen ja kulttuuriin sekä suomalaisen nykytaiteeseen. Hän on kirjoittanut kymmenen julkaisua, parisen sataan artikkelia, kuratoinnut lukuisia näyttelyitä ja toimittanut parikymmentä julkaisua.

Ilmoittauduthan ennakkoon 20.3 mennessä osoitteeseen kuva@kaisasiren.fi tai "ostamalla" alta ilmaisen lipun.

Tickets

  • Ilmainen lippu

    Tämä on ilmainen lippu, sitä ei tarvitse tuoda mukana tapahtumaan

    €0.00
    Sale ended

Total

€0.00

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page