Tue, 08 Mar | Rovaniemi

Valokuvanäyttely Sadunhohtoisin siivin

Pirjo Jaukkurin ja Juhani Syväojan valokuvanäyttely 8.3 - 27.3.2022
Vapaa pääsy
Valokuvanäyttely Sadunhohtoisin siivin

Paikka & aika

08 Mar 2022, 12:00 – 27 Mar 2022, 16:00
Rovaniemi, Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi, Suomi

Tietoja tapahtumasta

Kaipaatko iloa ja kauneutta koronan jälkeiseen arkeen? Haluatko lumoutua luonnon suurista ja pienistä helmistä? Valokuvanäyttely ”Sadunhohtoisin siivin” kertoo eläin-, kasvi- ja maisemakuvin siitä kaikkein kauneimmasta, joka ympäröivässä tavanomaiseksikin uskotussa luonnossa on läsnä ainakin hetkittäin. Näyttely ei pyri olemaan dokumentaarinen vaan esittelee pikemminkin tunnelmia ja poimintoja herkän hienoista hetkistä siellä jossakin. Kuvat eivät yleensä ole syntyneet ohikulkumatkoilla kuvauskohteita etsien, vaan tutustumalla pitkään tuttuihin kuvauspaikkoihin ja odottamalla oikeaa hetkeä. Joskus tilanne on voinut olla nopea ja yllättävä, mutta silloinkin kuva on kuvattu samojen esteettisten arvojen perusteella. Näyttelyn valokuvaajia yhdistää herkkyys tunnistaa ja löytää se hetki, jolloin eläin tai maisema näyttäytyy melkein sadunhohtoisena. Kaiken kauniin lisäksi näyttely on myös puheenvuoro luonnon suojelemisen puolesta. Kuvissa esiintyvät luonnon aarteet ovat vähenemään päin.

Pirjo Jaukkuri ja Juhani Syväoja edustavat Pohjoisen Luontokuvaajia (Polku ry, www.polku.net), jonka kotipaikka on Oulu. He ovat molemmat harrastaneet valokuvaamista melkein koko ikänsä. Pirjo löytää kuviinsa puhuttelevan herkkyyden yksittäisestä linnusta, kasvista tai muusta kohteesta rajatussa ympäristössään, Juhani useimmiten laajemmista maisemista. Molemmille on ominaista esittää kuvaamansa kohteet jopa korostetun kauniina. Pirjo kuvaa enimmäkseen Oulun seudulla, Juhani Tornionlaaksossa ja Tunturi-Lapissa.

Näyttely koostuu isokokoisista akryylille vedostetuista, alumiinille tulostetuista ja kehystetyistä valokuvista, jotka on kuvattu vuosina 2014-2021.

Aukioloajat ti-pe 12-17 ja la-su 12-16

Jaa tämä tapahtuma