top of page

Fri, 05 Nov

|

Rovaniemi

Elämää, ihmisiä – runoja ja lauluja

Kolme runoilijaa ja laulujen sepittäjää Kati Kanto, Jyri Ollila ja Marko Pihavainio esittävät omia tekstejään ja laululyrikkaansa

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Elämää, ihmisiä – runoja ja lauluja
Elämää, ihmisiä – runoja ja lauluja

Paikka & aika

05 Nov 2021, 18:00

Rovaniemi, Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi, Finland

Tietoja tapahtumasta

Kolme runoilijaa ja laulujen sepittäjää Kati Kanto, Jyri Ollila ja Marko Pihavainio esittävät omia tekstejään ja laululyrikkaansa. Katin säestäjänä toimii Marika Mustajärvi, Markoa säestää hänen oma bändinsä.

Musiikki on laidasta laitaan: hengellisestä musiikista elokuvamusiikkiin ja pop-laulelmiin. Runot ja laulut kertovat elämästä, uskosta, kaipauksesta ja toivosta sekä kaiken kattavasta ja peittävästä sekä uutta synnyttävästä rakkaudesta. 

Jyri Ollila on vuonna 2018 aloittanut sanataiteilija Sodankylästä. Hänet tunnetaan rovaniemiläisen Sanaseuran toiminnasta, joiden sanataideilloissa häntä on voinut nähdä runoilemassa. Jyri on esiintynyt Sanaseuran videoteoksella "Tässä", sekä lisäksi Sanaseuran Instagramissa nähtävillä olevassa virtuaalisanataideillassa "Hekumaa". Jyrin runoutta on myös nähtävillä laajasti hänen instagrami tilillään @haikujahetkesta.

Jyri työstää tällä hetkellä hengittämiseen liittyvää runokokoelmaa. Runot kertovat ihmissuhteista, luonnosta, elämästä ja nojaavat osaksi Suomen muinaiseen kansanuskoon. Hänen runonsa yhdistelevät 1900-luvun imagistista runoutta ja nykyaikaista, lavarunoudesta ponnistavaa kielen rytmisyydellä leikittelevää runoutta.

Marko, taiteilijanimeltään ”Mako” Pihavainio on aloittanut kirjoittamisen 18-vuotiaana työskennellessään yövuoroissa vartijana Kouvolan poliisivankilassa. Kirjoittaminen oli hänelle silloin ja on edelleenkin tärkeä tunteidenpurkamisväylä.

Laulunsanoja Mako on kirjoittanut miltei 25 vuoden ajan eri bändeille. Hänen musiikkinsa on pop-laulelmaa. Lokakuussa valmistui hänen esikoilevynsä, Enää en pelkää. Sen sanoituksiin hän on purkanut erityisesti oman lapsen menettämisestä aiheutunutta surua.  Vaikka lauluista välittyy syvä kaipaus, ovat ne myös täynnä toivoa. 

Mako & Oy bändissä soittavat: Mako (laulu), Marika Mustajärvi (koskettimet, taustalaulu), Jukka Mettiäinen (kitara, taustalaulu), Jukka Koivula (basso) ja Jari Inkeröinen (rummut).

Kati Kanto kirjoittaa päiväkirjaa, runoja ja proosaa, kaikkea, mikä sopii hänen senhetkiseen tunnelmaansa. Kati on julkaissut kolme runokokoelmaa, runo-cd:n, kaksi proosateosta sekä novellikokoelman omakustanteena. Hänen kolmas romaaninsa on valmistunut vastikään, muttei vielä julkaistu.

Kati on opiskellut klassisen laulun perus- ja syventävät opinnot Lapin musiikkiopistossa. Hän on pitänyt useita klassisista lauluista ja omista runoista koostuvia runo- ja lauluesityksiä viime vuosien aikana. Tärkeintä hänelle on elämän moninaisuuden, sen herättämien tunteiden tulkinta toisiaan tukevien eri taidemuotojen, kirjoittamisen, laulun ja kuvataiteen kautta. Pitkäaikaisena haaveena on ollut myös säveltää omia runoja. Nyt niistä ensimmäinen on tehty ja se tullaan kuulemaan myös konsertissa.

Katin teokset ovat hankittavissa netistä, kirjastosta sekä kirjoittajalta itseltään.

Pääsymaksu 10€. Ilmoittaudu ennakkoon alla.

This event is in Finnish

Tickets

  • Pääsylippu

    €10.00
    Sale ended

Total

€0.00

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page