top of page

Sat, 23 Mar

|

Rovaniemi

Gelli-levy kurssi

Helppoa ja aina yllätyksellistä monotypiaa Gelli-levyllä Mirja Nuutisen johdolla.

1 peruutuspaikka vapaana!
Ilmoittaudu sähköpostilla
Gelli-levy kurssi
Gelli-levy kurssi

Paikka & aika

23 Mar 2024, 10:00 – 24 Mar 2024, 16:00

Rovaniemi, Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi, Suomi

Tietoja tapahtumasta

23. - 24.3.2024 klo 10 - 16 molempina päivinä

Tule yllättymään rajattomien mahdollisuuksien gellilevy-tekniikasta.

Olen  aina ollut kiinnostunut erilaisista grafiikan tekotavoista. Ensimmäiset  geelilevyni tein noin 10 vuotta sitten glyseriinistä ja liivatteesta.  Nekin toimivat, mutta eivät kestäneet kovaa käyttöä. Hankin melko pian  kestävämmät teollisesti valmistetut Gelli-levyt omatekoisten tilalle. 

Viime vuosina olen tehnyt melko säännöllisesti erilaisia kokeiluja Gellillä, ja saanut kokea monia yllätyksiä. Käytän Gelli-painantatöitäni mm. kollaaseissani.

Tarvitset: gellilevyn,  teloja, akryylivärejä, suttu- ja painopaperia, melkein mikä vain paperi  käy. Pumpulipuikkoja, silikonisiveltimiä, tai vaikkapa silikonilastoja  keittiön varusteista, erilaisia korkkeja, tilkkuja, puitten tai kasvien  lehtiä, valmiita sabluunoita tai voimme valmistaa itse sekä sabluunoita  että leimasimia esim. muovista, kartongista, aaltopahvista,  muovailuvahasta. Kuvioita voimme tehdä käyttämällä lankoja, naruja,  nappeja, kangastilkkuja yms.

Kuvioita  voi painaa melkein millä tahansa pehmeällä esineellä levyn pintaan. Tai  siirtää vaikkapa pastelli-, lyijykynä- tahi hiilipiirrosta sille.  Ainoastaan teräviä esineitä pitää välttää, koska ne voivat vaurioittaa  levyn pintaa.

Levyn  voi puhdistaa esim. vauvan pyllypyyhkeillä tai vauvaöljyllä. Myös  lämmin vesi ja saippua ovat hyviä levyn puhdistamiseen. Töitten välillä  ei aina ole mitenkään välttämätöntä puhdistaa levyä, sillä se puhdistuu  painettaessa sillä uusia kerroksia. Haamuvedokset ovat usein hyvin  mielenkiintoisia!

Tilat pitää kyllä suojata hyvin, ja essu on hyvä olla päällä. Sen verran sotkuista hommaa!

Hinta: 135€

Kesto klo 10-16 molempina päivinä.

Tämä kurssi on täynä. Mirja Nuutinen järjestää toisenkin Gelli-levy kurssin 20. - 21.3, ilmoittauduthan siihen. Jos et pääse kurssille 20. - 21.3 ja haluat ilmoittautua 23. - 24.3 kurssin varapaikalle, ota yhteyttä kuva@kaisasiren.fi

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page